Reviews

Uiteraard zijn we vereerd dat Les Fourneaux op de 10e plaats staat van beste blootlocaties wereldwijd (bron: NFN) en we de accreditatie Prettig Bloot hebben mogen ontvangen (bron: NFN). We hadden dit alleen nooit voor elkaar zonder onze gasten. Hieronder zijn een aantal reviews te lezen.

Chris en Evelien - 23-9-2018: (naturismegids.nl)

"Prachtige camping met grote plaatsen, afgeschermd door struiken waardoor je echt lekker prive staat. Mooi terrein waar je ook naturistisch kunt wandelen. vriendelijke eigenaren die er echt van hebben gemaakt. Af en toe samen eten en/of de frituurmiddag voor wie dat wil. Mooie wandel en fietsomgeving."

Corné - 11-7-2018: (nfn.nl)
"Prachtige plek. Grote campeerplaatsen in het groen. De eigenaren zetten zich in om het u zo gerieflijk mogelijk te maken er is veel service waaronder een brood- en koelelementservice waardoor het heel relaxt camperen is. Er is veel mogelijk maar de regels die er zijn moet u zich wel strak aan houden. Ik ben blij dat ik op deze plek ben geweest en hoop er snel weer eens te komen."

Frederique en Arnold - 17-8-2018: (naturismegids.nl)

"Wat een geweldige camping, we hebben genoten, gigantische plekken, je kon kiezen of op de familie kant of de rustige kant of wild kamperen, spiksplinternieuw sanitair blok met alles er op en aan en een groot zwembad. Iedere dag borreltijd van 17.00 tot 19.00 leuk hoor zo leerde je mensen kennen. Ook een BBq avond meegemaakt en een keer per week kan je je inschrijven om uit eten te gaan met Remco of Jolanda die trouwens alles doen om het je naar de zin te maken. O ja de laatste nacht kun je slapen in de Dortoir( slaapkamer) dit was fijn zodat wij de tent droog in de auto hadden en op tijd konden vertrekken. Jolanda en Remco wij komen zeker terug."

René - 9-8-2018: (zoover.nl)

"Wat een geweldige plek en een heerlijke rust. Tot laat naar de sterren kijken en lekker wandelen over de camping, Fantastisch schoon sanitair en een supervriendelijke ontvangst. Een aanrader voor rustzoekers. Komen hier zeker terug, waarschijnlijk al in de herfstvakantie."

Hans - 1-7-2018: (Facebook)

"Voor het derde jaar op Les Fourneaux geweest, deze keer 5 weken aan een stuk.
Een betere plaats om te kamperen met een enorme ruimte om je heen ben ik nog niet tegengekomen. Kortom dit is een blijvertje waar we heel graag regelmatig terug naar toe willen gaan. Met dank aan Jolanda en Remco voor alle goede zorgen! Tot de volgende keer!"

J&J - 12-11-2017: (naturismegids.nl)

"Prima ontvangst door vrijwilligers in juni 2017. Genoten van rust en ruimte en heerlijk kunnen wandelen over het campingdeel van terrein, het zou leuk zijn als er over het 43 ha grote terrein een Grand Randonee gemaaid werd om grotere wandeling te kunnen maken.
We komen zeker nog eens langs."

Bart en Imke - 1-9-2016: (nfn.nl)

"We zouden een weekje blijven op deze camping, dat werden er dus 2. En we komen zeker een keertje terug! Wat een fijne eigenaren, we werden zeer hartelijk ontvangen en ze deden er alles aan om het de gasten naar hun zin te maken. Het vernieuwde sanitair zag er prachtig uit en werd netjes schoon gemaakt. Onze kinderen hebben volop genoten van het zwembad en de speeltoestellen op het gezinsveld. De plaatsen waren enorm. We hadden een "kleine" plaats en die was zeker 400m2 er zijn zelfs plaatsen die 3x zo groot zijn. Kortom, we hebben genoten van een heerlijke vakantie en we gaan er zeker een keertje terug!"

Els en Thijs - 13-7-2016: (nfn.nl)

"Nooit eerder zijn we drie weken op dezelfde plek gebleven, tot we dit jaar Les Fourneaux ontdekten. Wat hebben we hier een heerlijke vakantie gehad. Precies wat we zochten: op maar één dag rijden vanuit de Randstad, natuur, veel ruimte (de kleinste plaats was 400m2!) en veel rust. Na een dag fietsen of wandelen in dit onontdekte deel van de Auvergne, een verfrissende duik in het zwembad. Heerlijke avondwandelingen met de hond op het enorme terrein (wat moet dat een spannende speelplek zijn voor kinderen). En bovenal de ongelooflijke gastvrijheid en zorgzaamheid van Remco en Jolanda!"

Johan en Adrie - 19-7-2016: (naturismegids.nl)

"Op weg naar de Provence volgden wij de oude Route Nationale 7. Die bracht ons bij camping Les Fourneaux, dichtbij Moulins. Les Fourneaux was bij ons niet bekend, maar gezien de beoordelingen op de website van Naturismegids.nl waren we er zeker van dat Les Fourneaux ons volgende doel was voor een dag of drie. Dat werden er acht en niet voor niets! Allereerst was er de hartelijke ontvangst door Jolanda en Remco. Meteen na aankomst voel je je welkom. Het ijs wordt letterlijk en figuurlijk gebroken doordat je een welkomstdrankje wordt aangeboden. Tot onze grote verrassing vernamen wij dat het hele terrein een oppervlakte heeft van 86 voetbalvelden, waarvan 13 hectare bestemd is voor de campingasten en elke kampeerplek is minstens 400 m² groot, dat kom je nergens anders dan hier tegen. Voor de avonturiers onder ons is er ook de mogelijkheid wild te kamperen. De dichtstbijzijnde buurman staat op een afstand van 100 meter, maar dat betekent niet dat er geen contact is tussen de campinggasten. Jolanda en Remco organiseren iedere dag tussen 17 en 19 uur een borreluur op het terras. Je tapt zelf je wijn, turft het aantal en je rekent de volgende dag af; een kwestie van vertrouwen. Op zondag wordt de barbecue aangestoken en kun je er met z’n allen gezellig gebruik van maken.
Het terrein is voorzien van een sanitair blok dat regelmatig wordt schoongemaakt, een zwembad met ligstoelen, een speelterrein voor de kinderen en er is de mogelijkheid uitstekend brood te bestellen, gebakken door de plaatselijke bakker.
Moulins, de hoofdstad van het departement Allier, ligt dichtbij en het is de moeite waard daar eens heen te gaan. Maar vergeet vooral niet Apremont te bezoeken, een van de mooiste dorpen van Frankrijk, op slechts 35 km. afstand.
Dit zijn onze indrukken van Les Fourneaux, ons eerste, maar zeker niet ons laatste bezoek.
Johan en A3"

Matthé - 15-8-2018: (naturismegids.nl)
"Vriendelijke ontvangst. Eigenaren staan altijd voor je klaar. Gezellig samen geluncht buiten de deur op dinsdag. Voor-, hoofdgerecht, kaas, dessert en koffie + wijn voor maar 15 euro. Zelf je drankje pakken en noteren; de volgende dag afrekenen. Wat een vertrouwen! Prachtige plekken, zwembad en mooi sanitair."

Geert - 14-7-2018: (zoover.nl)

"Nog nooit zo n rustige natuurlijke ruim opgezette camping gevonden. Met plekken van 400 tot 1500 vierkante meter. Je kunt er ook wildkamperen. Met keurig sanitair en zwembad. Blootgewoon de beste."

Willem en Sylvia - 8-10-2017(naturismegids.nl)

"Geweldig ontvangst, rust en ruimte zijn de belangrijkste ingrediënten voor een onvergetelijke vakantie."

Chris en Evelien - 23-9-2018: (nfn.nl)

"Prachtige plek, ruime plaatsen waardoor veel privacy. Veel eigen regelruimte met mogelijkheden van af en toe samen eten en/of de frituurmiddag voor wie dat wil. Prachtige fiets en wandelomgeving, kortom, TOP!"

Jack en Linda - 25-6-2017: (naturismegids.nl)

"Zijn hier begin juni geweest en deze camping heeft tijdens onze trek door Frankrijk een super indruk achtergelaten. Een warm persoonlijk ontvangst door Remco en Jolanda en je verbaast je over de ruimte van het terrein en zeer ruime staanplaatsen. Je hebt de keuze tussen zeer rustig gelegen plaatsen of iets meer in de drukte. Alles is hier aanwezig om een fijne tijd door te brengen. Ook zijn de mensen zeer behulpzaam en worden de de enthousiaste beheerders door vrijwilligers bijgestaan. Camping is zeker voor ons voor herhaling vatbaar en Remco, de nieuwe waterpomp werkt perfect en tot volgend jaar ! Groetjes Jack en Linda"

Albert - 9-3-2017: (Facebook)

"Les Fournaux is een thuiskommertje. Dit is een heerlijke camping om tot rust te komen en een camping waar je alle ruimte is (grote plaatsen).
De eigenaren Remco en Jolanda zijn lieve mensen en proberen je het echt naar het zin te maken."

Tema - 3-9-2017: (naturismegids.nl)

"Super grote afgeschutte kampeerplaatsen alleen op de camping al kun je mooie wandelingen maken zo groot is het terrein. mooie omgeving."

Bart en Jeannette - 20-08-2017: (naturismegids.nl)

"Zeer vriendelijke ontvangst, prachtige grote plaatsen, wij komen zeker nog eens terug!"

Jan en Paula - 16-6-2016: (nfn.nl)

"We hebben er 4 dagen mogen vertoeven. Helaas waren de weersomstandigheden dusdananig dat we besloten wat verder zuidelijk te gaan. Dat neemt echter niet weg dat we er een prima gevoel aan hebben over gehouden. Het terrein is zo groot dat je er heerlijk over kunt dwalen en de plaatsen zijn echt heel ruim bemeten. De eigenaren doen hun uiterste best om van deze camping een pareltje te maken en we vinden dat ze daarmee goed op weg zijn. Deze mensen zijn erg begaan met hun gasten en staan dan ook altijd voor ze klaar. En dat slaat dan weer over op iedereen die aanwezig is. Vriendelijkheid is troef. Veel vogels, veel groen, mooie wolkenluchten en een mooie heuvelachtige omgeving met hier en daar een boerderij. Voor de boodschappen naar Bourbon is de rit binnendoor al hele mooie ervaring op zich. Sinds deze week is er ook internet voor de gasten. En ook is er na een paar proefsessies gedaan te hebben elke week op woensdag een snackavond. 's Zondags was er al een gezamelijke bbq. Zelf het eten meenemen en aanschuiven maar. Kortom, een prima stek op zowel geschikt op doorreis naar het zuiden als voor een langer verblijf."

Christine - 21-7-2017: (naturismegids.nl)

"De mega grote plaatsen en het vriendelijke enthousiaste onthaal van de nieuwe eigenaars maken van deze camping een plek om te genieten"

Adres

Lieu dit Les Fourneaux 03160 Couzon, France

Email

​info@lesfourneaux.nl

Aansprakelijkheid volgens de Franse wetgeving.

Telefoonnummer

mei - sept: +33 470 66 23 18

okt - apr: +31 174 24 67 34

©2019 Les Fourneaux

  • Facebook Long Shadow