top of page

Omgeving

De omgeving is perfect geschikt voor fietsers en wandelaars, maar er zijn ook genoeg leuke dorpjes te bezichtigen en activiteiten te doen.

Moulins

Moulins is de hoofstad van het departement Allier en de dichtbijzijnste stad vanaf Camping Les Fourneaux. Een leuk en sfeervol stadje met genoeg bezienswaardigheden, geschiedenis, parkjes en kastelen. Ook leuk om een middagje te shoppen.

Dorpjes

Couzon, de plek waar Les Fourneaux ligt, is een klein dorpje met ongeveer 300 inwoners.

Een gezellig dorpje in de buurt is Bourbon l'Archambault. Hier zijn diverse grote supermarkten te vinden, een kasteel, gezellige terrasjes en restaurantjes. Een sfeervol dorp waar genoeg te beleven is.

Een dorpje dat iets verder rijden is, maar zeker de moeite waard, is Apremont. Dit dorp behoort tot de mooiste dorpjes van Frankrijk en hier kunt u schitterende tuinen bezichtigen. 

Activiteiten

 

Op de camping hebben we activiteiten zoals het dagelijks borreluurtje, de snackavond en de barbecue avond. Daarnaast gaan we regelmatig met een groep voor lunch uit eten bij een auberge. Ook kanotochten zijn regelmatig georganiseerd. Kijk op de pagina Faciliteiten voor meer informatie.

Kanoën

Op de rivier Allier kunt u leuke kanotochten doen.


La Forêt de Tronçais is het mooiste eikenbos van Europa met vele, meer dan 300 jaar oude eiken. Met 10.000 hectaren heeft Tronçais de grootste eiken aanplanting in Europa en waarschijnlijk in de wereld. In dit bos bevinden zich ook enkele meren met mooie zandstrandjes en zijn de wandel- en fietsmogelijkheden eindeloos.


Wandelen

Er zijn diverse leuke wandelmogelijkheden in de omgeving. De routes hiervan, variërend in afstand, zijn bij de receptie te krijgen. Daarnaast kunt u op het campingterrein van 43 hectare groot mooi naturistisch wandelen.


Fietsen

Het heuvelachtige gebied van de Allier is erg mooi om te fietsen. Een electrische- of racefiets is wel aan te raden.


Aquarium

Op een uurtje rijden ligt La Maison Aquarium du val de Besbre; een leuk uitstapje voor jong en oud.


Parc Le Pal

Ook op een uur rijden ligt het attractiepark Parc Le Pal. Met o.a. een splash, achtbaan, schommelboot en een draaimolen is het park geschikt voor het hele gezin.


Acoran

Een indoor speelparadijs voor kinderen; perfect als het minder weer is.


Hippogriffe

Een park in middeleeuws thema, met paarden en roofvogel shows. Ongeveer 50 minuten rijden.

bottom of page